Mijn interesse in voeding is gestart toen ik 16 was. Ik deed aan topsport, zwemmen, en mijn lichaam gaf mij duidelijk symptomen dat er iets mis was. Het belang van écht gezonde voeding had ik niet totdat ik een orthomoleculair voedingscoach in de hand nam die mijn kijk op voeding voor goed veranderde.

Door mijn eigen ervaring heb ik enorme passie ontwikkeld voor voeding en gezondheid. Ik ben vastbesloten om de ware oorzaak van gezondheidsklachten, westerse welvaart ziekten en overgewicht beter te begrijpen en deze te corrigeren en herstellen.

Nu wil ik andere mensen coachen om de juiste keuzes te maken op het gebied van voeding en gezondheid om zo hun doelen te halen. Er is niet één standaard dieet en geen perfect dieet. In mijn praktijk help ik mensen bij het vinden van het juiste voedingsplan passend bij de persoon.

 

 

Mijn verhaal

Mijn missie: “Zoveel mogelijk mensen inspireren om écht gezond te worden.”

 

Dit doe ik…

De meeste mensen in mijn praktijk hebben overgewicht of chronische gezondheidsproblemen. Ik begeleid hen zodat ze zichzelf kunnen genezen. Hoe? Door de zelfherstellende kracht van het lichaam een boost te geven en op een zo natuurlijk mogelijke manier weer beter kunnen worden.

Mijn advies is altijd persoonlijk en biedt houvast om zelf aan de slag te gaan. Ik let op allergieën, en intoleranties, maar ook zeker op jouw persoonlijkheid. Een strikt dieet werkt niet. Het moet in jouw leven passen. Dát is de basis voor de keuzes die we samen maken.

Ik richt mij onder andere op jouw voedingsgewoontes en spijsverteringsstelsel: hoe ziet je eetpatroon er nu uit? Krijg je voldoende voedingstoffen binnen? Ik ga jou leren hoe je een optimaal voedingspatroon kunt samenstellen, bestaande uit ‘normale’, natuurlijke voeding. 

Meten is weten!

In sommige gevallen is het noodzakelijk aanvullend laboratoriumonderzoek aan te vragen. Dit kan bloed, urine of ontlasting onderzoek zijn. Het doel hiervan is om een beter beeld te krijgen van het ontstaan van jouw klachten .

Tijdens het consult bespreken we samen de reden(en) om extra onderzoek in te zetten en informeer ik je over de kosten daarvan.

 

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

 

Orthomoleculaire geneeskunde is een geneeswijze die uit gaat van de enorm helende kracht van écht gezonde voeding.

Het beschrijft de praktijk van het voorkomen en behandelen van ziekten door het lichaam te voorzien van optimale hoeveelheden stoffen die natuurlijk zijn voor het lichaam, denk hierbij aan vitamines, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren. Het gaat dan dus niet om het opheffen of voorkomen van een tekort, maar om het bevorderen van fysiologische stofwisselingsreacties om zo een specifieke klacht of gezondheidsprobleem te behandelen.

Vergoeding

De kosten voor een consult bij mij kunnen volledig of gedeeltelijk in aanmerking komen voor vergoeding. Dit hangt af van jouw aanvullende ziektekostenverzekeringen. In de polisvoorwaarden van de verzekeraar staat beschreven welke onderdelen wel en niet in aanmerking komen voor vergoeding. Het is aan te raden voorafgaand aan een consult de polisvoorwaarden goed te controleren of contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

Voor de consulten bij mij is één mogelijkheid voor declaratie van consulten: 

Orthomoleculaire geneeswijzen
Op basis van het lidmaatschap van Aljan Tempel bij de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeswijzen) worden de meeste consulten gedeeltelijk of geheel vergoed. Download hier het meest recente vergoedingenoverzicht.

 

Beroepsprofessionaliteit 

Als Orthomoleculair voedingscoach ben ik lid van de MBOG. Dit een professioneel georganiseerde beroepsvereniging. Je kunt het zien als een soort keurmerk. MBOG is aangesloten bij Koepelorganisatie KAB; koepel Alternatieve Behandelwijzen.

Wil je meer informatie over MBOG of KAB? Kijk dan op https://www.mbog.nl of op https://www.kab-koepel.nl

 

Tarieven 2021

Het tarief per consult bedraagt:
Intake consult                        Gratis en vrijblijvend 
Vervolg consult                      € 69,- inc. 

Investering Nu écht!
Intake consult                       Gratis en vrijblijvend 
Nu écht eten!                        Eerste maand € 199,-, daarna 98,- p.m. 
Nu écht afvallen!                   Eerste maand € 249,-, daarna 98,- p.m. 

Investering programma darmklachten/PDS
Intake consult                       Gratis en vrijblijvend 
Darmklachten
                       € 739,- p.p.
PDS uitgebreid                      € 819,- p.p. 
PDS compleet                        € 899,- p.p.


Afzegging van consulten
Een afzegging van een consult dient uiterlijk 24 uur voorafgaand van het consult te geschieden. Wanneer dit niet gebeurt, ben ik genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.  Deze facturen kunnen niet ter declaratie bij de zorgverzekering worden aangeboden.

Betalingen
De betalingen van de consulten geschieden bij voorkeur per pin en anders contant. (let op, er is geen wisselgeld aanwezig) Voor eventuele nazending van producten verstuur ik de factuur per mail.