Opsporen voedingsintoleranties

 

 Het vermoeden bestaat dat bijna de helft van de mensen overgevoelig reageert op bepaalde voedingsmiddelen. De effecten hiervan zijn niet levensbedreigend. Het zijn vaak ‘vage’ klachten die moeilijk te linken zijn aan voeding. Echter, de symptomen kunnen een enorme impact hebben op de kwaliteit van het leven. 

De symptomen van een voedingsintolerantie kunnen tot 72 uur na het eten van een ‘trigger’-voedingsmiddelen ontstaan. Dat maakt bloedonderzoek tot een waardevolle tool.

Section Title

List Title

This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content.

List Title

This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content.

List Title

This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content.

Screen Shot 2022-02-09 at 09.51.21.png

De IgG4 – IgE combiscreening is in de meeste gevallen voldoende om de grootste verstoorders op het gebied van voeding bloot te leggen.

Wat is het verschil tussen een  voedingsintolerantie (IgG) en voedingsallergie (IgE)?

 Bij een intolerantie zien we een vertraagde reactie van het immuunsysteem. Dit betekent dat het niet direct reageert maar het kan wel twee tot drie dagen duren voordat er een klacht ontstaat. In tegenstelling tot een allergie waarbij het immuunsysteem wel direct in actie komt.