Thaise wokgroente met oestersaus

Bereidingstijd

20

Porties

2

Level:

Diner

Ingredienten

  • 400 gr. thaise of oosterse wok groenten

  • 250 gr. runder gehakt (of kippendij of garnalen)

  • 1 grote ui

  • 1 teentje knoflook

  • 75 ml kokosmelk 18%

  • 25 gr Basmati rijst (ongekookt) per persoon


Kruiden

  • ½ tl koriander- en laospoeder

  • 3 limoenblaadjes

  • 1 tl sambal

  • 1 el oestersaus

Bereiding

Stap 1

Doe de rijst in een pan met kokend water. Voor extra smaak kun je 1/4 tl keltisch zeezout toevoegen aan het water. Kook de rijst in 10 á 12 minuten gaar. Daarna afgieten in een zeef en de rijst terug doen in de pan. Laat het nog even rusten.


Stap 2

Verhit wat olijf- of kokosolie in een pan. Snipper de ui en knoflook en fruit het 3 á 4 minuten.


Stap 3

Voeg vervolgens de gehakt toe en bak het in 5 tot 8 minuten gaar.


Stap 4

Als de gehakt gaar is voeg je alle kruiden, kokosmelk, limoenblad en de thaise wokgroentes toe en laat het 10 minuten op laag vuur sudderen. Roer het af en toe door.


Stap 5

Serveer de Thaise wokgroente met de rijst er onder of ernaast. Eet smakelijk!