Stoofpotje met rijst

Bereidingstijd

200

Porties

6

Level:

Diner

Ingredienten


Kruiden

  • 3 cm gember

  • 1 tl korianderzaad

  • 1 tl komijnzaad

  • 1 tl kardemomzaad

  • 2 tl paprika poeder

  • 6-8 kleine stukjes kruidnagel

  • 1 of 2 el gedroogde oregano

  • (Keltisch) zeezout en peper


Bereiding

Stap 1

Kruid de riblappen met (keltisch) zeezout en peper. Bak ze in een gietijzeren pan aan beide kanten op hoog vuur in een klontje roomboter. Haal de riblappen uit de pan en snijd ze in kleine blokjes.


Stap 2

Schil de ui en de knoflook en snijd ze grof. Snijd ook de paddenstoelen mix grof. Bak ze in de gietijzeren pan kort aan.


Stap 3

Was de knolselderij en de winterpijn en snijd ze grof. Voeg dit toe bij de ui, knoflook en paddestoelen. Goed roeren.


Stap 4

Rooster de kardemom, komijn en koriander zaadjes kort aan en stamp ze fijn in een vijzel. Schil de gember en snijd dit fijn. Doe dit samen met de andere kruiden, citroensap, (keltisch) zeezout, peper en het vlees in de gietijzeren pan. Voeg ook de botten bouillon toe. Laat het geheel op laag vuur 3 uur sudderen.


Stap 5

Als het stoofpotje nog 20 minuten moet, doe dan rijst in een pan met kokend water. Voor extra smaak kun je 1/4 tl keltisch zeezout toevoegen aan het water. Kook de rijst in 10 á 12 minuten gaar. Daarna afgieten in een zeef en de rijst terug doen in de pan. Laat het nog even rusten.


Stap 6

Serveer het stoofpotje met de rijst ernaast of eronder. Eet smakelijk!