Sperziebonen met gemarineerde kippendij

Bereidingstijd

15

Porties

3

Level:

Koolhydraat arm diner

Ingredienten

  • 375 gr kipfilet/kippendij

  • 300 gr sperziebonen

  • 300 gr bloemkoolrijst

  • 4-6 el kokosmelk (6% of 18%)

  • 2 el kokosrasp

  • 2 el olijfolie


Kruiden

  • 1 tl kardemon

  • 1 tl gember poeder

  • 1 tl kaneel

  • ½ tl nootmuskaat

  • 1/2 bosje vers gesneden koriander *

  • 1 a 2 teentje verse knoflook

  • 1 el citroensap

  • 2 tl koh thai yellow curry past

  • ½ a 1 tl keltisch zeezout

  • ½ a 1 tl peper



Bereiding

Stap 1

Snijd 300 gr kippendij in kleine blokjes, marineer de kippendij met kardemon, gember, koriander, kaneel, nootmuskaat, 1 teentje fijngesneden knoflook, 1 el citroensap, 2 el olijfolie, zout en peper. Laat het minstens 2 uur staan.


Stap 2

Verhit wat water in een stoompan en stoom de sperziebonen 8 minuten.


Stap 3

Pak een pan, bak de kippendij op middelhoog vuur in 7 a 8 minuten gaar.


Stap 4

Doe vervolgens de sperziebonen bij de kippendij in de pan en breng op smaak met kokosmelk, kokosrasp, 2 tl koh thai yellow curry pasta, zout en peper. Eet smakelijk!