Rode bieten salade met gehaktballetjes

Bereidingstijd

15

Porties

3

Level:

Maaltijd salade

Ingredienten

  • 2 plakken gehakt brood

  • 150 gr rucola melange

  • 500 gr Rode bieten

  • 2 appel

  • 50 gr. schapen/geiten feta

  • handje ongezwavelde rozijnen

  • 3 handjes Walnoten

  • 3 gekookte eieren


Kruiden

  • Koriander Dressing

  • (Keltisch)zeezout en peper

Bereiding

Stap 1

Verhit wat water in een steelpan en kook de eieren in 7 minuten half-hard.


Stap 2

Snijd de appel's in kleine stukje en doe dit in een glazen kom. Doe ook de rucola sla en een handje rozijnen in de glazen kom en breng op smaak met koriander dressing. Verdeel dit over drie borden.


Stap 3

Snijd de voor gekookte rode bieten in kleine blokjes en verdeel dit over de rucola sla.


Stap 4

Brokkel 50 gr. feta over de salade heen.


Stap 5

Snijd de walnoten grof, rooster ze 2 minuten en strooi ze over de salade heen.


Stap 6

Als de eieren klaar zijn laat je ze afkoelen in koud water. Snijd de eieren in kleine stukjes en verdeel op of naast de salade.


Stap 7

serveer met twee plekken gehaktbrood er naast. Eet smakelijk!