Oosterse biefstuk reepjes met broccoli

Bereidingstijd

30

Porties

3

Level:

Diner

Ingredienten

Ingrediënten (marineren biefstuk reepjes)


Overige Ingrediënten

  • 2 middelgrote ui

  • 3 middel grote kastanje champignons

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 bosui

  • 1 broccoli

  • 25 gr Basmati rijst (ongekookt) per persoon

  • Roomboter


Bereiding

Stap 1

Snijd de biefstuk in kleine reepjes en marineer dit met de olijfolie, citroensap, oestersaus, sojasaus, gember, laos, (keltisch)zeezout en peper. Laat dit even staan.


Stap 2

Doe de rijst in een pan met kokend water. Voor extra smaak kun je 1/4 tl keltisch zeezout toevoegen aan het water. Kook de rijst in 10 á 12 minuten gaar. Daarna afgieten in een zeef en de rijst terug doen in de pan. Laat het nog even rusten.


Stap 3

Stoom de bloemkool in 15 á 20 minuten gaar.


Stap 4

Snipper de ui, bosui en knoflook. Fruit dit 5 á 10 minuten in een klontje roomboter.


Stap 5

Als de bloemkool nog 2 minuten moet stomen. Doe je de biefstuk reepjes met wat extra roomboter bij de ui, knoflook en bosui in. Bak de biefstuk reepjes 2 minuten op hoog vuur aan. Bak de biefstuk reepjes niet te lang want ze garen nog door in de pan.


Stap 6

Doe de bloemkool bij de biefstuk en groentes in en roer het goed door.


Stap 7

Serveer de biefstukreepjes met groentes met de rijst eronder of ernaast. Eet smakelijk!