Mango taart

Bereidingstijd

30

Porties

12

Level:

Recept van Annely

Ingredienten

Ingrediënten bodem

  • 100 gr. havermeel

  • 40 gr. kokosmeel

  • 40 gr. amandelmeel

  • 6 dadels

  • 1 tl kaneel

  • 1 el water

  • 1 ei

  • 1,5 rijpe banaan

  • ½ zakje bakpoeder


Ingrediënten taart

  • 1000 gr. Volle biologische biogarde

  • 400 gr. Mango

  • 3 grote rijpe banaan

  • 2,5 el honing (25 gr.)

  • 8 gelatineblaadjes in koud water laten weken

  • 150ml verse sinaasappelsap


Benodigdheden

  • Oven

  • Glazen kom

  • Staafmixer

  • Keukenmachine

  • Taartblik

  • Bakpapier

  • Sinaasappelpers

Bereiding

Bereiding bodem


Stap 1

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden.


Stap 2

Pureer met een staafmixer het ei, de dadels en de banaan fijn.


Stap 3

Mix vervolgens met een keukenmachine (met wokkelvorm) het havermeel, het kokosmeel, het amandelmeel, kaneel, water en bakpoeder in 2 minuten op de hoogste stand tot glad beslag


Stap 4

Pak het taartblik en doe er bakpapier in. Verdeel het beslag over het taartblik en zet het voor 20 minuten op 180 graden in de oven. Laat het daarna minstens 20 minuten afkoelen, dit kan eventueel in de koelkast.



Bereiding taart*


Stap 1

Laat de acht gelatineblaadjes in koud water weken.


Stap 2

Pureer het fruit met een staafmixer.


Stap 3

Pers een sinaasappel en verhit het sap in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur en doe de gelatineblaadjes erin. Meteen goed door elkaar kloppen. Laat dit warme mengsel even afkoelen.


Stap 4

Doe de mango, de volle kwark, honing, sinaasappelmengsel in de kom. Goed door elkaar mengen.


Stap 5

Haal de taartbodem uit de koelkast en doe de taartmix op de taartbodem. Laat de taart voor nog eens acht uur in de koelkast staan. Garneer eventueel met geroosterde hazelnoten en stukjes sinaasappel.


*Je kunt de taart zoeter of minder zoet maken maken door er meer of minder honing in te doen.