Knolselderij met gehaktballetjes

Bereidingstijd

30

Porties

3

Level:

Diner

Ingredienten

  • 1 grote knolselderij

  • 400 gr. blad spinazie

  • 375 gr. bio-rundergehakt

  • 200 ml kokosmelk (6%)

  • 1 el biologische frambozen jam

  • 25 gr Basmati rijst (ongekookt) per persoon


Kruiden

  • 2 el verse tijm

  • 2 el verse dille

  • 1tl paprikapoeder

  • 3tl korianderpoeder

  • (keltisch) zeezout en peper

Bereiding

Stap 1

Doe de rijst in een pan met kokend water. Voor extra smaak kun je 1/4 tl keltisch zeezout toevoegen aan het water. Kook de rijst in 10 á 12 minuten gaar. Daarna afgieten in een zeef en de rijst terug doen in de pan. Laat het nog even rusten.


Stap 2

Snijd de knolselderij in kleine blokjes en doe dit in een gietijzeren pan. Zorg dat er ongeveer 0,5 cm water in de pan staat. Zet de pan op laag vuur, doe de deksel erop en laat het 15 minuten sudderen.


Stap 3

Pak een paar takjes verse tijm, trek met je vingers alle blaadjes eraf en laat dit mee sudderen met de knolselderij.


Stap 4

Pak een grote glazen kom, snijd de dille fijn met een keukenmes en doe het gehakt, de vers gesneden dille, 1tl paprikapoeder, 1tl korianderpoeder, zout en peper bij in. Kneed de gehakt met blote handen totdat alle kruiden goed verdeeld zijn. Maak 20 tot 30 kleine gehaktballetjes.


Stap 5

Voeg 300 gr. gesneden spinazie tot aan de pan met knolselderij en laat de deksel eraf zodat het vocht kan verdampen.


Stap 6

Verhit 1el olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes in vijf à acht minuten gaar.


Stap 7

Als de gehaktballetjes bijna klaar zijn, voeg dan de kokosmelk, cranberryjam, 2 tl-korianderpoeder en peper en zout toe.


Stap 8

Serveer de knolselderij met gehaktballetjes met de rijst eronder of ernaast. Eet smakelijk!