Kip met broccoli, bloemkool en wortel

Bereidingstijd

20

Porties

3

Level:

Koolhydraat arm diner

Ingredienten

  • 375 gr. kipfilet

  • 200 gr. bloemkool

  • 200 gr. broccoli*

  • 200 gr. wortels

  • 600 gr. zoete aardappel

  • 2 el olijfolie


Kruiden

  • 2 teentjes knoflook

  • 1/2 tl gember

  • 1/2 tl venkel

  • 1/2 tl koriander

  • 1/2 tl komijn

  • 1/2 tl kurkuma

  • (keltisch) zeezout & peper

Bereiding

Stap 1

Stoom de zoete aardappel in 15 á 20 minuten gaar en stoom de groenten in 10 á 15 minuten gaar.


Stap 2

Marineer de kip in een kruiden mix van olijfolie, knoflook, zout en peper. Indien u van scherp houd kunt u pittige paprika naar smaak toevoegen.


Stap 3

Bak de kip op een laag vuur langzaam gaar.


Stap 4

Serveren met gember, venkel, koriander, komijn, kurkuma.