Bananenbrood

Bereidingstijd

60

Porties

12

Level:

Tussendoortje

Ingredienten

  • 75 gram boekweitvlokken* of 75 gram volkoren havermeel

  • 100 gram amandelmeel

  • 60 gram dadels

  • 3 rijpe bananen

  • 4 eieren

  • Eventueel handje ongebranden ongezouten notenmix

  • 1 a 2 TL kaneelpoeder

  • 1/2 zakje bakpoeder

  • Snufje keltisch zeezout


Benodigdheden

  • Glazen kom

  • Staafmixer

  • Keukenmachine

  • Mixer

  • cakeblik


Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden.


Stap 2

Vet een cakeblik in met een klein beetje roomboter.


Stap 3

Meng de bananen en de dadels met een staafmixer fijn in een glazen kom.


Stap 4

Klop de eieren met de mixer in een andere kom tot een luchtig geheel en voeg wat zout toe. Voeg de geklopte eieren toe aan de bananenpuree en mix het in 20 a 30 seconden op de hoogste stand met de staafmixer.


Stap 5

Verpulver de boekweitvlokken in de keukenmachine tot meel, of gebruik volkoren havermeel. Voeg het amandelmeel en de kaneel ook toe toe bij de boekweitvlokken.


Stap 6

Voeg het bakpoeder, het amandel- en boekweitmeel toe aan het beslag en mix het in een paar minuten met de mixer tot een glad geheel.


Stap 7

Roer tot slot (eventueel) de ongebrande noten erdoor.


Stap 8

Giet het mengsel in de cakevorm en zet het in de oven. Bak je bananenbrood in 40 minuten op 170 graden af. (hetelucht oven)



Het brood is in de koelkast enkele dagen houdbaar. Invriezen per plak kan uiteraard ook.