Kip met broccoli, bloemkool en wortel.

Ingredienten (voor 2 personen)

  • 300 gr. kipfilet
  • 200 gr. bloemkool
  • 200 gr. broccoli*
  • 200 gr. wortels
  • 300 gr. zoete aardappel 
  • 2 el olijfolie

Kruiden

  • 2 teentjes knoflook
  • Gember; venkel; koriander; komijn; kurkuma
  • Zout & peper

Bereiding

  • Stoom de zoete aardappel in 15 á 20 minuten gaar en stoom de groenten in 10 á 15 minuten gaar.
  • Marineer de kip in een kruiden mix van olijfolie, knoflook, zout en peper. Indien u van scherp houd kunt u pittige paprika naar smaak toevoegen.
  • Bak de kip op een laag vuur langzaam gaar.
  • Serveren met gember, venkel, koriander, komijn, kurkuma.

Gezondheidsvoordelen van dit recept

  • *Broccoli; De gezondheidseffecten van broccoli worden toegeschreven aan de hoge concentraties stoffen die behoren tot een familie van organische zwavelverbidingen. Deze groep stoffen hebben o.a. een positief effect op we werking van onze lever ook hebben deze stoffen een ontstekingsremmende werking.  
    TIP: NIET RAUW MAAR  STOMEN OF ROERBAKKEN
    Het gehalte aan gezonde stoffen in klaargemaakte broccoli kan sterk variëren, afhankelijk van  omgevingsinvloeden en de bereidingswijze. De hoge temperaturen tijdens het kookproces zorgen dat het gehalte aan gezonde stoffen veel lager wordt. Bij stomen gaat het verhitten veel trager en blijven in de broccoli meer gezonde stoffen aanwezig. Roerbakken heeft een soortgelijk effect.