Darmklachten? Voel je beter en gezonder met écht eten! 

Heb je prikkelbaredarmsyndroom (PDS) of andere darmklachten? En kom je daar maar niet van af?

Met écht eten kun je veel darmklachten verhelpen of verzachten. De échte oorzaak van je klachten kun je nu écht aanpakken. Niet voor even, maar blijvend.

 

Hoe doe je dat? Met gezond eten!
De juiste voedingstoffen in de juiste hoeveelheden, afkomstig uit écht eten.
Dat is niet alleen gezond, maar ook nog eens ontzettend lekker.

diarrhea-2.png
Opzoek naar de oorzaak

Het hebben van darmklachten kan erg vervelend en frustrerend zijn. Vaak blijft de échte oorzaak onbekend. Dat is jammer want er is in de meeste gevallen écht wat aan te doen. De oorzaak van darmklachten kan in veel gevallen worden verklaard door de volgende dingen: 

  • Voeding intoleranties

  • Overgroei van bacteriën, schimmels of een parasitaire infectie

  • Dysbiose van het darmmicrobioom 

  • Beschadiging van de darmwand

  • Verstoring in de communicatie tussen de hersenen en de darmen

Het spijsverteringskanaal is meer dan een passage van mond tot kont. In de darmen huizen miljarden bacteriën, virussen en schimmels. Deze zitten daar niet alleen voor de lol en ze hebben meer taken dan alleen het helpen met het verteren van voedsel. Zo reguleert het darmmicrobioom de stoelgang, produceert enzymen, vitamines en neurotransmitters, ondersteunt de ontgifting en traint het immuunsysteem.

 

Een disbalans in het het darmmicrobioom kan een scala aan vervelende klachten in de darmen en door het hele lichaam geven, waaronder PDS. Tijdens het ontlasting onderzoek kijken we o.a. naar de werking van de vertering, de zuurgraad van de ontlasting en of er een overgroei aanwezig is van schadelijke bacteriën, gisten en parasieten die de PDS klachten kunnen verklaren. 

 

Ook voedingsintoleranties kunnen zeer uiteenlopende fysieke en mentale klachten veroorzaken waaronder PDS. Daarom onderzoeken we 22 van de meest voorkomende voedingsintoleranties en allergiën.

Meten is weten.

Hoe starten?

Stap 1

kennis maken

Tijdens de kennismaking, nemen we uitgebreid door wat je klachten zijn, je hulpvraag en je verwachtingen ten aanzien van de behandeling en de resultaten. 

Van mijn kant informeer ik je over wat ik voor je zou kunnen betekenen hierin en geef je een realistisch beeld over wat voor resultaten er haalbaar kunnen zijn met mijn begeleiding.

Stap 2

Meten is weten

Om een goed beeld te krijgen van het ontstaan van jouw darmklachten laat ik laboratoriumonderzoek doen. Dit kan bloed, urine en/of ontlastingsonderzoek zijn. Het doel hiervan is om een beter beeld te krijgen van het ontstaan van jouw darmklachten .

Tijdens het consult bespreken we samen de reden(en) om extra onderzoek in te zetten.

Stap 3

Coaching en behandeling

Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek starten we een behandelplan. Dit bestaat uit voeding en suppletie.

Ik let op allergieën, en intoleranties, maar ook zeker op jouw persoonlijkheid. Het moet in jouw leven passen. Dát is de basis voor de keuzes die we samen maken. Ik ga jou leren hoe je een optimaal voedingspatroon kunt samenstellen, bestaande uit ‘normale’, natuurlijke voeding. 

Programma's

Darmklachten basis

Inclusief vier consulten

749,-

Gespreid betalen mogelijk

PDS uitgebreid

Inclusief vier consulten

849,-

Gespreid betalen mogelijk

PDS compleet

Inclusief vier consulten

949,-

Gespreid betalen mogelijk